Få eksperthjelp til å finne riktig farge

Artikkel av ifi.no | Skrevet av MARI ANDERSEN ROSENBERG Publisert 10.02.2019
Det kan være vanskelig å finne riktig farge til et rom. Nye fargeeksperter skal gjøre valget enkelt.

Med tusenvis av forskjellige fargenyanser å velge mellom, kan det være utfordrende å velge den nye fargen til hjemmet. Og ikke minst å sette sammen flere farger. 

I bestrebelsen på å gjøre det enklere, har fargespesialisten Flügger håndplukket ni medarbeidere fra hele landet som får gjennomgå en videreutdannelse i fargepsykologi og fargesammensetning. De skal gjøre valget enklere for deg.

 

Hjelper med fargevalg

Målet er at fargekonsulentene skal hjelpe deg som sliter med å finne akkurat de riktige fargene til ditt hjem. De skal gjøre valget enkelt.

– Folk har så mange muligheter når det gjelder fargevalg at det noen ganger kan virke forvirrende. For å kunne hjelpe til, oppjusterer vi derfor den faglige kompetansen slik at vi kan levere en bedre og mer helhetlig rådgivning. Det handler nemlig ikke bare om fargen på veggen, men fargene i hele rommet, forklarer Gro Hege Hølås, Regional Manager i Flügger.

Gir gode råd

De ni deltagerne på videreutdannelsen representerer ni forskjellige butikker. De har fått dypere innblikk i hvordan farger påvirker oss mennesker og hvilken betydning lysmengden i rommet har for fargevalget.

– Samtidig har de også fått trening i å tenke på rommenes helhet, slik at de lettere kan gi råd om resten av innredningen og ikke bare fargene på veggene, sier Hølås.

Ekspertene kan hjelpe deg med tapetvalg, å sette sammen farger, og se hva som fungerer sammen med gulvet ditt og andre overflater – så det er bare å spørre om råd!

Ønsker du mer interiørinspirasjon? Les gjerne noen av våre andre artikler