Trivsel og effektivitet på budsjett hos Coop

Det ligger i Coops gener å tenke fornuftig. Det gjør de også når de pusser opp hos seg selv.
Av BJØRG OWREN/IFI.NO  |   Oppdatert   |   Publisert 

Da lokalene til Coops hovedadministrasjonen på Grorud i Oslo ble pusset for en tid siden, skulle slitne og gamle kontorer transformeres til moderne og effektive lokaler på et folkelig budsjett. Kontorene skulle huse flere ansatte etter sammenslåingen med Ica, og lokalene trengte sårt til oppussing. Unilon interiørarkitekter fikk oppdraget. At budsjettet var folkelig inspirerte interiørarkitektene til å være kreative, og resultatet ble både moderne og hyggelig. 

– Coops nøkkelverdier la klare føringer, og løsningene er basert på en kartlegging av hvem som samhandler, og har behov for hva. Målet er å skape både trivsel og god arbeidsflyt, sier Nancy Sporsheim daglig leder i Unilon. 

Alle avdelingene har egne små møterom og telefonrom. Veggdekoren minner om at her jobbes det med mat. Multer og orange gulv er som en vitaminpille i en hektisk hverdag.

Gulvmiks uten nivåforskjell

Gulvene er en sentral del av løsningen. Interiørarkitektene valgte ulike materialer for å markere soner og avdelinger. Kravet til estetiske og funksjonelle løsninger har gått hånd i hånd. I travle gangsoner ligger et slitesterkt LVT designgulv i 5 mm tykkelse, mens det er lagt tepper i arbeidssonene for å få best mulig støydemping. En finesse i løsningen er at teppet og LVT gulvet ligger kant i kant uten nivåforskjeller. Ehrenborg er leverandør av tepper og vinyl.

– LVT gulvet Kährs Loose Lay er en kvalitet som vil holde seg like fin i mange år, og teppene er en prosjektkvalitet beregnet for områder med svært høy slitasje, sier Inge Hansen fra Ehrenborg AS.

Skreddersydde løsninger

Coop Grorud huser konsernets administrasjon og alle som jobber med matbutikkene i konsernet. Lokalene skal gjenspeile virksomhetens profil og verdier utad, samtidig som de ulike avdelingenes identitet ivaretas internt. Dette er løst gjennom en strategisk bruk av farger, materialer, planter, belysning og møbler.

Hver avdeling har sin tydelige identitet, markert gjennom farger, materialer og dekor. Ingen tvil om at her er vi i økonomiavdelingen.

De gamle cellekontorene med rom for personlig pynt er borte. I de nyoppussede lokalene ivaretas behovet for et mykt avbrekk i avdelingenes ulike sosiale soner.

Illusjon av natur

– Dette er et mykt og støydempende gulv med masse designmuligheter. Svært smussavvisende, lett å holde rent, svært robust og har inntil 20 års levetid i offentlig miljø, sier Raymond Sandvi.

Bygget er omringet av asfalt på alle kanter, som en kompensasjon tas naturen inn med farger og mønster for å live opp sosiale soner, møterom og telefonrom. Foliert plater med motiv fra matriket, uredd bruk av tekstile gulv i friske farger og mønstre tilfører rom og soner masse liv og energi. I kantinen kan eksempelvis de ansatte innta lunsjen på en blomstereng eller et brosteinsbelagt område. I et telefonrom hviles bena på en elvebunn. Gulvmaterialet som er brukt her er Flotex fra Forbo. 

Fargene i bygget gir mye energi, og er inspirert av Coops blå, samt fargene i de ulike butikkjedenes logoer. 

Det tekstile gulvmaterialet Flotex er mykt og støydempende, har masse designmuligheter, er svært robust og smussavvisende, lett å holde rent og har inntil 20 års levetid i offentlig miljø. Leveres av Forbo Floring.

COOP NORGE

 

Oppdragsgiver: Coop Norge SA 

Prosjekt: Renovering

Interiørarkitekt: Unilon AS 

Entreprenør: EE Bygg 

Prosjektledelse: Prosjektteam AS

Snekkerarbeid: Bygginnredning AS

Møbler: Lindbak, Oslo

Gulv: Ehrenborg, Forbo Flooring, Norfloor og Bolon

Belysning: Norlux

Ønsker du mer interiørinspirasjon? Les gjerne noen av våre andre artikler